Quantcast
Channel: Artemisias Verden
Viewing all 1612 articles
Browse latest View live

Boken på vent (20) : Så høyt var du elsket

0
0
Nikolaj Frobenius er en flink forfatter. Jeg har lest et par bøker av ham før, og sett filmen Sønner av Norge som er basert på en av hans bøker. Jeg har boka Så høyt var du elsket liggende på vent.  Jeg så i mammutkatalogen i dag at den kommer på salg. Da ble jeg påminnet på at jeg lenge har hatt lyst til å lese den, så jeg får vel tørke støv av den snart.


Så høyt var du elsket - Nikolaj Frobenius



Boka handler om dette, ifølge forlagets omtale:

Ny, engasjerende roman fra Nikolaj Frobenius Viktor Ulvdal var i årevis en aktet og elsket allmennlege på Hovseter. Og han har vært en kjærlig og støttende far for sønnen Emil etter at moren forsvant under et Norad-oppdrag da Emil var sju år gammel. 85 år gammel er Viktor fremdeles i god form, en oppegående eldre mann. Inntil den dagen han får hjerneslag. Han havner på sykehus og skrives ut igjen. Nytt slag, sykehus, utskriving, rehabilitering, utskriving, infarkt, sykehus, korttidsplass på sykehjem, utskriving. Viktor blir svakere og svakere, mer og mer avhengig av hjelp, men sendes likevel hjem til et tomt hus. Og sykdommen forandrer personligheten hans. Den elskelige mannen blir uberegnelig og rasende - og midt oppe i det hele står Emil, med sorgen over å se faren forvitre, og fortvilelsen og maktesløsheten han opplever som pårørende til en mann som nekter å dø.

Vil du lese om flere bøker folk har på vent eller delta selv kan du gå inn til Beathesbokhylle og ta en titt der.


Mammutsalget 2013- Artemisias anbefalinger

0
0
Da er Mammutkatalogene her, både i butikkene og på nett. Jeg leste gjennom flere kataloger i går, og det er verdt å merke seg at butikkene også selger bøker fra eget laget i tillegg til den offisielle katalogen.  Det er god grunn til å snoke litt rundt. Selv fant jeg Are Kalvøs bøker Greatest hits på adlibris.com som jeg bestillte i går.

I år et det også mange fine bøker, men før man går amok, bør man kanskje tenke over at ikke alle bøkene er så billige likevel. Flere av årets bøker har vært på tilbud og salg her og der allerede, flere har vært med på tidligere mammutsalg, mange romaner er kommet i pocket. Likevel er det mye der som er verdt å få med seg. Her deler jeg mine anbefalinger, og de som jeg har blogget om legger jeg ved link til. Jeg vil også føye til bøker jeg selv ønsker meg.

Jeg bruker helst å kjøpe oppslagsverk, turbøker, spesielle bøker,-  fremfor romaner og krim, men det hender det blir noen av sistnevnte også. I fjor ventet jeg på at bøkene skulle komme på halv pris på slutten av salget , men det gjorde de ikke på Ark og Norli i Trondheim. Kun Notabene hadde dette tilbudet oppdaget jeg.

Mammutsalg 2013

ROMANER 

Gaute Heivoll: Før jeg brenner ned Nydelig skrevet, sterk roman om en pyroman gutt.

Gaute Heivoll: Kongens hjerte Trist, lavmælt om en far og hans syke datter, om håp og kjærlighet.

Karl Ove Knausgård: Min kamp og En tid for alt.

Disse bøkene er abolutt verdt å få med seg. Nå er nr 6 og 5 på salg. En tid for alt er en vakker roman om engler i kunsten og kulturen, en historie basert på bibelen.

Lars Muhl: Seeren fra Andalusia. En spirituell reise opplevd av den tidligere danske rockemusikeren Lars Muhl. Vi er i Spania og Frankrike, hvor han treffere Seeren. Vi får et innblikk i katarenes skrekkelige skjebne også. En nydelig bok synes jeg.

Torgrim Eggen: Jern.Morsomt om en newagesekt som venter på dommedag. 

Vigdis Hjort: Snakk til meg.Vakker, trist roman om mor og sønn. Moren drar til Cuba og treffer en mann som hun vil gifte seg med.

Linn Ullmann: Det dyrebare Utrolig godt skrevet om en forsvinning, et familiedrama, hemmeligheter.


KRIM OG SPENNING

Liza Marklund: Sprengeren.En veldig spennende krim om et attentat i Stockholm under OL. En av de første, kanskje den første boka om Annika Bengtson.

Grebe og Treff: Bitrere enn døden. Velskrevet og spennende psykologkrim som handler om vold mot kvinner.

Olav Rokseth: Et spørsmål om beskyttelse Meget godt skrevet og kjempespennende om en terrorist i Oslo.

Jørgen Brekke: Nådens Omkrets Brekkes kritikerroste debut om om politimannen Odd Singsaker. Spennende så det holder, fra Trondheim.


BIOGRAFIER OG MEMOARER

Walter Isaacson: STEVE JOBSUtrolig fascinerende lesing om en stor grunder. Apple. Macbook, iMAc, iPod, iPhone, iPad- say no more.

Ole Jacob Hoel: ÅGE Et must for den som liker Åge, rockehistorie, er trønder, fra Namsos eller liker en god biografi.


HELSE OG LIVSTTIL

Begge bøkene fra Superdamene er nå på salget. Jeg har begge og anbefaler dem. Lekre bilder, fristende oppskrrifter og god informasjon om supermat, lettere livsstil med mer.

Sara Chacko og Trine Berge: Supermat og Beaty Food.


FANTASY

Tolkien: Ringenes herre . For den som ikke har skaffet seg denne enda.


NATUR; SPORT OG FRILUFTSLIV

Henrik Svendsen: Bergtatt . Jeg var på opplesinga av denne boka på Fjellitteraturfestaivalen 2011, og bestemte meg for å kjøpe denne boka. Nå har jeg endelig anledning igjen siden den er på salg. 

På samme festival var det også mye blest om bøkene om Amundsen og Nansen, og opplesinger. Disse er også på salget, og anbefales for den som er interessert i våre gamla polarhelter. Spennende historier er det i alle fall.


HUMOR

Sigmund Falch: Dei tek ikkje tran i Texas. Gamle bilder, ny tekst. Utrolig gøyale bøker. Jeg har tre i denne serien.


MINE ØNSKER:

Are Kalvøs greatest hits har jeg allerede bestillt.

I tillegg vil jeg ha:

Jon Kalman Stefanson: Englenes sorg

Carolina De Robertis: Det usynlige fjellet

Sofi Oksanen: Baby Jane (vurderes , må se på totalprisen)

Wendy Guerra: Alle drar sin vei

Jeanette Roede: Lett og lettvint (denne er visst bare på adlibris, så langt jeg kan se)

Erica Palmcrantz Aziz: Raw delight

Kersti Jareg: Øyene i vest, Hebridene, Orknøyene og Shetland. MÅ HA! Elsker slike bøker, har vært på Hebridene.

Trond Berg Eriksen: Roma ( har veldig lyst på, må vurdere totalprisen her)

Torbjørg Hofskindottir: Boost din vitalitet. Anbefalt av Bokelskerinnen. Siden jeg er ivrig på juicing for tiden, så vil jeg bare ha denne.

Ja, jeg ser jeg må gjennomgå kjøpslisten min en gang til, fordi det blir fort veldig mye, tross alt. Typisk. Valgets kval. Romanene får vike, tenker jeg.

Bokelskerinnen har forøvrig laget en flott guide med linker til også andre bloggeres anbefalinger.:) Lykke til!




Den gamle mannen og havet av Ernest Hemingway

0
0
Jeg lånte denne i lydbok på biblioteket. Dette er visst Ernest Hemingways mest kjente bok, ifølge omslaget. Jeg opplevde dette som en fin lytteopplevelse, lest av Johannes Eckhoff.

"Den gamle mannen og havet" av Ernest Hemingway

Boka handler om en gammel fisker, Santiago fra Cuba,  som sliter med en stor fisk alene i en liten båt i tre døgn. Før han reiser ut får vi en innledning der han har besøk av en ung gutt, som er hans venn. De spøker seg i mellom. Mannen drømmer om en stor fiskefangst, og ute på sjøen får han et napp hvor han skjønner at han har en storfisk på kroken. Det er litt av et slit, og dager og netter går før fisken dør av utmattelse. Mannen har forlengst mistet land av syne, men er ikke redd , selv om det er midt i orkantiden. Han leser himmelens skyer og vinddraget og vet når uvær kan ventes.

Det som sliter på mannen er sult og tørst. Han fanger mindre fisk som han spiser rå, og han kjemper mot hai.

Det er fascinerende å lytte til mannens tanker, og selvsnakk. Han snakker med seg selv, sine brødre ; himmel, måne og hav, fiskene og solen. Han får god tid til å tenke, og er redd for at han skal begynne å miste klarheten i hodet på grunn av sult , trøtthet og tørst. 

Johannes Eckhoff passer veldig godt til å lese denne boka, da han bruker sin stemme som eldre mann og jeg får raskt følelsen av at det er en riktig gammel mann det handler om. Forholdet mellom mannen og gutten er også rørende å høre om. 

Oppsummert: Den gamle mannen og havet er fint og enkelt skrevet, godt lest med stor innlevelse om en gammel mann og hans kamp - både indre og ytre, på havet. Gode skildringer av havet, fiskene, himmelen, døgnet, været.

Dette er en 1001-bok, og jeg er veldig fornøyd med denne. Lydboka fant jeg ikke i salg verken på lydbokforlaget eller andre steder, men boka fås i samleutgave i pocket, Hemingways beste.
Fra før har jeg lest Klokkene ringer for deg , Og solen går sin gang og Farvel til våpnene, men det er er veldig mange år siden.

Hemingway levde fra 1899-1961.




Fra wikipedia

Erneste Hemingway: Den gamle mannen og havet, 3 t, 30 min 

Lydbokforlaget 

Original: The old man and the sea 1952  (Norsk utgivelse på Gyldendal 1952)

Fornøyelig om svenske kriminelle pensjonister: Svindel og multelikør

0
0
Hva gjør du hvis du blir behandlet som et barn på aldershjemmet? Må legge deg klokken åtte om kveldene og spise dårlig mat, samtidig som du ser på nyhetene at de kriminelle har bedre forhold i fengsel? Jo, da planlegger du kanskje en kriminell handling for selv å komme i fengsel, slik Martha, Lynet, Stina, Riva og Anna-Greta gjør det.

Svindel og multelikør - Catharina Ingelman-Sundberg Kirsti Vogt



De kaller seg Pensjonistligaen og planlegget et kunsttyveri fra Nasjonalmuseumet i Stockholm. De tenker at byttet skal gå til de fattige og trengende. De setter rullatorene i gir og tar inn på Grand Hotel i en luksussuite  mens den sure og strenge pleieren  Barbro er på elskovsferie med styreren. Politiet tar det ikke særlig høytidelig da vikaren etterlyser dem. Pensjonistene har sikkert bare godt av en liten ferie, sier politiet.

Gjengen gjennomfører faktisk kuppet, men det fører så mange forviklinger med seg og det ene fører til det andre. De får blod på tann og kommer også i kontakt med den kriminelle underverden. Men alt blir ikke helt som de har tenkt, og de må stadig klekke ut nye kreative ideer.

Catharina  Ingelman- Sundberg har skrevet en fornøyelig kriminalkomedie. Jeg får assosiasjoner til noe annet, som jeg har sett på film, som Olsenbanden eller noe svensk jeg ikke husker navnet på. Her er det kort vei mellom artige replikker, situasjoner og ville sprell fra en helt spesiell gjeng. Jeg dro på smilebåndet, humret og lo jevnt de nesten 400 sidene. Svindel og multelikør er godt og levende skrevet og anbefales til den som vil ha litt moro spenning noen timer.

Svindel og multelikør har jeg tidligere omtalt HER

Beathesbokhylle har også omtalt boka.
Det har også Bentebing 

Anmeldelser:
VG

Takk til Silke forlag for leseeksemplaret.


Catharina Ingelman-Sundberg





Bildet er lånt fra Popularhistorie


Catharina Ingelman-Sundberg: Svindel og multelikør, 395 s

Silke 2013

Smakebit på en søndag (17 ): Hypnotisøren

0
0
Jeg har hørt veldig mye bra om Hypnotisøren av Lars Kepler, men også at den er temmelig fæl. Siden jeg ikke liker å lese for grusom krim, da jeg kan få mareritt, har jeg utsatt å lese den. Før tenkte jeg at jeg ikke skulle lese den i det hele tatt, men jeg greide ikke å styre nysjerrigheten min, så jeg kjøpte pocketutgaven for noen måneder siden.

Hypnotisøren - Lars Kepler Henning J. Gundersen

For et par uker siden fant jeg den i lydbokutgave på biblioteket, så nå har jeg hørt på flere cdèr, samtidig med at jeg kan lese boka i tillegg.  Det er virkelig sant det de sier at den er kjempespennende. Og at jeg har hørt lydboka frem til nå er jeg glad for, siden jeg får litt mer distanse til de blodige og ekle detaljene av de drepte, gjennom lyd enn å lese selv. Nils Nordberg som leser, leser Joona så morsomt med finsk aksent at det blir nesten komisk. Jeg er også utdannet hypnoterapeut, og det gjør boka ekstra interessant.

Da går vi over til søndagens smakebit fra boka:

" Sønnen rister på hodet, og plutselig tenker Erik på det bevisstløse vitnet, gutten med alle knivstikkene. Kanskje leter drapsmannen etter den eldste søsteren hans i dette øyeblikk.
- Pappa? Hva er det? spør Benjamin. " (s.43)



Vil du lese flere smakebiter kan du titte inn til Maris blogg Flukten fra virkeligheten.

Ha en fin søndag.:).

Oslotur og nye bøker

0
0
I går kom jeg til Oslo. Jeg hadde et lite mål angående ærend. Jeg ville skaffe meg Storm i juni med Irene Nemirovsky. Men tror du det ble med det? Nei da.. Fredagen stakk jeg innom Sandvika Storsenter og fant en Norlibutikk med stort utvalg. Stabler med klargjorte Mammutbøker lå på bordene til mandag. Men der har jeg jo bestillt noen bøker på nett, som om ikke det var nok. Ved disken sto nye ferske eksemplarer av pocketutgaven til Leo Tolstojs Anna Karenina, i forbindelse med filmen som kommer på kino 22.februar. Rose-Marie har skrevet et flott innlegg om den HER.

Anna Karenina




 I en stabel av pocketbøker et annet sted i butikken lå den fristende trilogien av Britt Karin Larsen som jeg har så lyst til å lese. Ja, så ble de med meg hjem da; to store mursteiner.

Det vokser et tre i Mostamägg - Himmelbjørnens skog - Som steinen skinner - Britt Karin Larsen


I går da jeg gikk opp Karl Johans gate på vei til hotellet i Øvre Slottsgate dukket det opp et storsalg på Boklageret, som jeg ikke greide å gå forbi. Der inne hadde de en drøss med pocketbøker blant annet, som kostet 150,- for tre stykker. Jeg greide å begrense meg til tre bøker, selv om jeg siklet på mer enn det dobbelte. Jeg tok fornuften fatt, fordi jeg enda hadde Storm i juni tilgode å kjøpe. Slike boksalg er livsfarlige for oss bokmaniacs.

Jeg som egentlig hadde planlagt at kofferten skulle være lett å dra med hjem, siden jeg fikk lesset ut et par bøker jeg skulle gi til 60-årsjubilanten som var den egentlige grunnen for mitt Oslobesøk. Men nei..

Fangsten fra Oslo


Så var det inn på hotellet for å sjekke inn. Jeg har bodd på Perminalen i natt. Billig, greit og bra frokost til 380, - i 4-sengsrom.  Og veldig sentralt og nært til Egertorget.  Etterpå gikk jeg og gjorde mine ærend og jeg trengte ikke gå lenger enn rundt Egertorget. Der lå blant annet ARK. WoW for et utvalg i den butikken. De har forresten stor åpning av Mammutsalget tidlig i morgen med et par forfattere tilstede. Der fikk jeg lyst til å jobbe, tenkte jeg. Storm i juni fantes i tre eks, og et ble med meg igjen. Nå håper jeg at jeg kan delta i Lines Lesesirkel med denne boka, selv om det er en uke til fristen for lesing utgår, men det skal jeg greie. 
Masse bøker av Michel Houellebecq lå også der og fristet, men nå måtte jeg være hard.

Bilde: Oslo S i dag mot Karl Johan.


Slik var det i Oslo i går og i dag er det enda gråere, regnet høljer ned. Nå er det på tide å dra tilbake til Drammen for å hente bilen og kjøre hjem til Valdres. Da skal jeg høre videre på Hypnotisøren på lydbok, som jeg nok er ferdig med i kveld.

Ha en fin søndag dere.:)

Like hyperspennende som de har sagt: Hypnotisøren av Lars Kepler

0
0
I går ga jeg en Smakebit av Hypnotisøren i spalten til Mari i Flukten fra virkeligheten.
Det var skrevet litt i forkant av publiseringen, så i går kveld var den ferdiglest. Jeg lyttet en del på lydboka under bilkjøring i helga, og litt her hjemme. Den fungerte veldig bra som lydbok hvor Nils Nordberg leste. Den fungerte også veldig bra å lese, særlig fordi den var så spennende at da kunne jeg lese veldig veldig fort  innimellom, nesten så jeg hopper over setninger for å la det gå fortere fremover... Det er slikt man kan miste pusten av.

Hypnotisøren - Lars Kepler Henning J. Gundersen

Som jeg nevnte i Smakebitinnlegget har jeg utsatt å lese denne fordi mange sa den var så fæl, men jeg greide likevel ikke å styre nysjerrigheten min.  Fæl var den, - grusom til tider, men ikke hele tiden heldigvis.

Boka starter med at en familie på tre er funnet brutalt drept. En sønn; Josef Ek,  er funnet alvorlig skadd og en datter; Evelyn Ek,  er forsvunnet. Politietterforsker Jonna Linna har ingen spor å gå etter og ønsker å bruke en utradisjonell metode. Han kjenner en psykolog og hypnotisør som har brukt hypnose i behandling av traumatiserte tidligere, men som har sluttet med det av private årsaker. Jonna ber ham på sine knær om å bruke hypnose for å få informasjon ut av den skadde gutten som ligger på sykehuset uten talens røst.

Motvillig går Erik Maria Bark, hypnotisøren med på det. Bark må gå inn i forholdene som gjorde at han sluttet med hypnose, og flere overraskende og urovekkende ting begynner å skje med Erik og hans familie. Vi får innblikk i prosjektet hans for ti år siden hvor han forsket på bruken av hypnose i gruppeterapi av sterkt traumatiserte overgrepsofre, og behandlingen av disse pasientene.

Uten å røpe mer kan jeg si at dette er en halsbrekkende krim full av spenning,  så det holder i massevis. Dette er ikke en bok som går dypt inn på meg og sitter igjen lenge, slik som feks Gillian Flynns Mørke rom, men den gir real spenning for penga. Hvis du ikke liker blodige detaljer, så kan du prøve å stenge av under de partiene, lese fort over, lytte mindre, og for all del ikke les den hvis du spiser . I hvertfall ikke de ekle partiene hvis du er veldig visuell av deg. Anbefaling og advarsel er herved gitt.

Jeg vil helt sikkert lese flere bøker av Kepler, og spesielt Ildvitnet er noe jeg ser frem til å lese. Forfatterparet Kepler kommer også med en ny krim; Sandmannen i løpet av vinteren.  Deres andre bok heter Paganinikontrakten.

















Lars Kepler - nettet

Lånt fra Bokogsamfunn


Lars Kepler: Hypnotisøren, 528 s

Cappelen Damm 2010 (pocket 2011)

Boken på vent (21): Hermanas av Torgrim Eggen

0
0
Da er det tirsdag igjen og den 21. gangen jeg legger inn et innlegg i spalten Boken på vent i Beathes bokhylle. Denne gangen velger jeg Torgrim EggensHermanas. Jeg har lest to bøker av Eggen fra før, blant annet JERN som du kan få på Mammutsalget nå til en billig penge.

Hermanas - Torgrim Eggen



Hermanas kjøpte jeg på et salg på norli.no  for noen måneder siden. Jeg har hatt en periode hvor jeg har lest en del fra Cuba, og denne boka føyer seg inn i bøker-fra-Cuba-rekken.

Forlagets omtale:

"Raúl er et barn av revolusjonen. Faren hans ofret livet for Cuba. Og nå, tjue år etter, vil Raúl bli poet. En kveld, på en litterær tilstelning, er han så nervøs at han kaster opp på skoene til en ung kvinne. Dette er Juana, hun som skal forløse talentet hans og bli hans skjebne. Og Juana har en tvillingsøster, Miranda, som "aldri lar meg få ha noe i fred". Mellom disse tre skal det utspille seg en historie som domineres av kjærlighet og sex, sjalusi og utilgivelig svik. Gjennom dem tegnes et skarpt og nådeløst portrett av Cuba etter revolusjonen. Et Cuba som forfaller fysisk og moralsk mens utopien og fremskrittet lar vente på seg."

Torgrim Eggen er en morsom og skarp forfatter, så det skal bli interessant å lese denne boka.

Lurer du på hva andre bokbloggere har på vent i hyllene sine, kan du ta en titt i hylla til Beathe. Ha en fin dag.:)



MItt tematips: Skinnet bedrar- Den hvite dronningen

0
0
Geir med bokbloggen har denne uke funnet frem til et meget vanskelig tema. Jeg har vridd hodet mitt 180 grader og tilbake men har ikke funnet noen bok hvis omslag tilsier noe annet enn det den utgir seg for å være, eller ser ut til å være.  Så hva skal jeg gjøre for å delta denne gang. For det vil jeg jo.

mitt tematips
Omsider husket jeg at jeg på Bokbloggertreffet i 2012, sto og så på en pocketutgave av en bok sammen med Bokvrimmels B. Slik omslaget så ut, tenkte vi begge at dette var en lettvekter av en bok, slik som står i hyllene til Narvesen, der ikke vanlige bøker står, men de andre, litt billigere serieromanene. Ikke noe galt med dem, bare for å si det, men det er ikke det jeg primært leser. 

Vi sto og bladde litt i boka, kikket på baksiden og fant ut at dette er en bok hvor skinnet kan bedra.

Omslaget preges av en kvinne med et halvt ansikt i en gyllen brokadekjole, slik som mange omslag har preget bøker det siste året. Hodeløse eller halvhodete kvinner i flotte kjoler. Fargene går i gul og rødt med snirklete skrift.

Den hvite dronningen - Philippa Gregory Guro Dimmen Elisabeth, dronning, gemalinne til Edward IV, konge av England, 1437-1492

Slik ser det ut.

Nå har jeg ikke lest boka enda , så jeg vet jo ikke om skinnet bedrar her, men synes ikke du dette kan virke som en interessant bok?

"Kjærlighet og tragedie i det engelske kongehus Storslått historie fra Rosekrigen om makt og intriger, om allianser og spill i kulissene, om kjærlighet og sterke familiebånd - og en dronning som gjør alt for å sikre sin familie. Den hvite dronningen er første bind i en trilogi om mektige kvinner under Rosekrigene (1455-1485). "Den nålevende dronningen av historiske kriminalromaner er Philippa Gregory. Hennes romaner er fylt av sterke, målbevisste kvinner som tar skjebnen i egne hender ..." Financial Times "Dette er mesterlig fortalt og historisk skjønnlitteratur på sitt aller beste." "

Jeg tar sjansen og håper ikke Geir hiver meg ut av tematipsspalten sammen  med Den hvite dronningen av Philippa Gregory.;)

Flere tematips hos Bokbloggeir finner du HER

Mammutsalget - Mine kjøp

0
0
I går og i dag kom pakker i posten til meg. Mammutbøkene jeg bestilte da forhåndsbestilling var mulig.   Det er alltid med fryd og spenning jeg henter slike pakker og jeg gleder meg vilt til å åpne bokpakkene selv om jeg vet hva som er inni. Nye bøker som lukter. Å bla i dem, kikke på bilder, innholdsfortegnelser, smålese litt.. I år ble det bare reisebøker, mat- og helsebøker og humorbøker. Å få tak i hele serien til Are Kalvø, Greatest Hits i 3 bind, synes jeg var et kupp. Et sånt MÅ HA-kupp! Disse skal jeg ta frem når jeg trenger og har lyst til å le..:)



Som du ser ble det mange kosebøker:


Are Kalvø : Greatest hits, 1, 2 og 3 (på adlibris.com)

Jeanette Roede: Lett og lettvint (denne var visst bare på adlibris, så langt jeg kan se)

Erica Palmcrantz Aziz: Raw delight

Kersti Jareg: Øyene i vest, Hebridene, Orknøyene og Shetland. MÅ HA! Elsker slike bøker, har også vært på Hebridene. Øyene har vært en del av Norges herredømme for lenge siden.

Trond Berg Eriksen: Roma 

Torbjørg Hofskindottir: Boost din vitalitet. Anbefalt av Bokelskerinnen. Siden jeg er ivrig på juicingfor tiden, så ville jeg bare ha denne.


Så ble det ikke noen romaner i denne omgang. Mulig det blir noen på slutten av salget. Jeg har ikke bokhandel jeg kan stikke innom å impulshandle i innenfor 7 mils radius, og bra er vel det. Kanskje. ;)

Hva ble dine kjøp?






Vassfaret i dag.

Mine Mammutanbefalinger HER


Fridag, fredagskos og pakker i posten!

0
0
Endelig fredag og langfrihelg. Foruten nødvendige gjøremål, skal jeg slappe av med å lese, se litt underholdning på TV,  gå turer og sove. Storm i juni skal være ferdiglest i løpet av søndag, som er fristen i Lines lesesirkel. Jeg er godt i gang og kommet 150 sider ( av ca 500)  avgårde. Den har vært litt treg så langt å få fatt på, men det tror jeg handler om at det er utrolig mange personer som skal introduseres når folket flykter fra Paris ved tyskernes invasjon. Samt at jeg har vært veldig trøtt denne uka. Men jeg fryder meg over en del nydelige formuleringer og skildringer.


Ellers lånte jeg noen lydbøker på biblioteket i går og har hørt en cd av Arto Paasilinnas Prosten og hans forunderlige tjener. Den er fornøyelig. Humrer når jeg tenker på prostens tale i begravelsen til Selskapskokka som døde som følge av å bli jaget opp i en høyspentmast sammen med binna. Begge døde naturligvis. Jeg har lastet boka inn på ipoden slik at jeg kan lytte mer når jeg vasker og går tur.

I dag fikk jeg også to hyggelige bokpakker i posten. Den ene var en overraskelse fra min skjønne datter. Hun hadde skrevet et fint kort, og lagt ved nydelige fruktteposer samt en liten gavepakning med Ahave-produkter. Jeg ble helt rørt om hjerterota.

Så heldig jeg er som har en slik snill og søt datter.:)

Den andre pakken var en bok fra Schibsted, som jeg ønsket anmeldereksemplar på. Digital fotografering av Doug Harman. Jeg fotograferer mye, og synes denne var verdt å kikke på. Så langt virker det som en meget lettfattelig og fin bok, i passe størrelse for den som trenger og ønsker akkurat en slik for å lære mer om alt det tekniske rundt digital fotografering, - som kameraets muligheter, valg av programvare, datamaskin, skriver, redigering, hva man kan laste ned på nett, bildekomposisjon etc. Den virker veldig grei. Jeg har Scott Kelbys bøker fra før. De er veldig bra, men det er flere bøker og de er mer tettpakkede av informasjon. Denne lille boka er veldig hendig og en akkurat passe bruksbok, hvis du ikke er spesielt teknisk begavet og interessert og vil fordype deg i mer avansert stoff.


Jeg har tenkt meg ut å fotografere litt i helga for det er meldt knallvær. Fotografere med mitt Sony Nex, som  er noe helt annet enn snapshots med lommekamera og mobil. Jeg skal også komme tilbake til denne boka når jeg har lest mer grundig gjennom den.

Ønsker dere alle en riktig god helg!

Naturen venter på deg

0
0
Hva gjør du i helga? Jeg som flere, har jeg lagt merke til, skal lese ferdig Storm i juni av Irene Nemirovsky, som er lesesirkelbok hos Line denne måned. Jeg som flere, har jeg lagt merke til, sliter litt med flyt og treghet, noen dog med motivasjon. Min ødelegges i alle fall ikke av VM på ski. Heller vil jeg ut på ski selv da det er meldt fint vær i Hedalen i helga. Men først må skiene kjøpes, og da må jeg noen mil avgårde. Helst vil jeg også på kino i Hønefoss i kveld å se Anna Karenina. Kanskje klarer jeg fint alle disse tre tingene.

Vassfaret venter


 Vassfaret i Hedalen slik det er nå. Mikkjel Fønhus og Edvard Elsruds rike


Snart også mitt? 


Nå skal jeg lese en times tid så får vi se hva resten av dagen bringer. Ha en fin lørdag.:)

Smakebit på en søndag (18): Storm i juni av Irene Nemirovsky

0
0
Jeg er akkurat ferdig med denne boka, som er månedens bok i Lines lesesirkel. Jeg har bare deler av tillegget- korrespondanser- igjen, som jeg skal lese utpå dagen før jeg skriver den endelige omtalen. Storm i juni  består  av to ferdigstilte deler i en planlagt suite på 4 eller 5 deler, samt et forord og tillegg. Men dette rakk ikke forfatteren , som var jødisk av opprinnelse, å skrive ferdig før hun ble deportert til Auschwitz og drept  sommeren 1942.


Storm i juni - Irène Némirovsky Kjell Olaf Jensen


Storm i juni handler om tyskernes invasjon av Paris under den andre verdenskrig. Del 2 tar for seg noen menneskers liv i en okkupert landsby. Manuskriptene ble tatt vare på av hennes døtre som fraktet dem med seg under flukt fra tyskerne under krigen i en koffert. Først mange år senere orket de å lese dem.

Her er en smakebit:

"I samme øyeblikk for en skygge mellom Gabriel og Florence, rev til seg kurven de holdt i og skilte dem fra hverandre med et knyttneveslag. Florence grep seg panisk til halsen med begge hender. " Halsbåndet mitt! Halsbåndet mitt! skrek hun, men halsbåndet var fremdelse på plass, i likhe med smykkeskrinet de bar på. Tyvene hadde bare tatt maten. " (s103)

Vil du vite mer om denne boka kan du lese omtalen min senere på søndagen.

Vil du ha flere smakebiter fra andre bøker kan du titte inn i Maris blogg Flukten fra virkeligheten. Ha en riktig god søndag!

OPPDATERT! Omtalen ligger ute HER

Storm i juni av Irene Nemirovsky

0
0

Fransk-russiske Irene Nemirovsky som var av jødisk opprinnelse skrev denne boka, dvs deler av det som skulle bli et større verk- Suite Francaise- under krigsårene frem til sommeren 1942 da hun selv ble arrestert, deportert og drept i Auschwitz. Storm i juni består av delene Storm og Dolce, samt et lengre forord som omhandler hennes forfatterskap og historien rundt hvordan manuskriptet ble gjemt, tatt vare på og tatt frem. Boka innhodlder også tillegg med Irene Nemirovsky notater under skrivingen, samt en del brev og telegram.

Storm i juni - Irène Némirovsky Kjell Olaf Jensen


Storm i juni handler om starten på den andre verdenskrig slik den forløp seg i Paris. Paris blir invadert av tyskere, og horder av folk legger ut på flukt. Det er matmangel, bensinmangel og mangel på det meste. Nemirovsky bygger opp flere tablåer med personer og familier som vi så vidt blir kjent med. Disse menneskene preges av sult, nød, grådighet. Vi blir vist stor forskjell på de rike og de fattige. Svært mange mister sine edlere menneskelige trekk og opptrer som egoistiske dyr. Krig og nød får tydeligvis det værste frem i folk, og det skildrer forfattteren med en nådeløs penn.

I del 2, Dolce, som bærer mer preg av en samlet historie, en roman, blir vi bedre kjent med noen av personene, samt noen nye, som den tyske offiseren Bruno og den franske Lucile. Dramaet utspilles i en okkupert landsby. Franske bønder må innlosjere tyske soldater i sine hjem. Tyskerne har penger og vil gjerne kjøpe varer av bøndene og handelsmenn. Noen selger villig vekk, andre med motvilje.

Nemirovsky legger ingen sympatier eller antipatier mot tyskerene som sådan, men skildrer livet slik det var og artet seg i denne tiden. Tyskerne er også mennesker, med koner og familie hjemme. De er selv kommandert ut i krig, og mange er svært unge, som 19-20 år. Blant unge menn og unge kvinner oppstår det romantikk, også i krig. Jentene og kvinnene synes det er spennende med de tyske kjekke karene, ikke alle riktignok, noen ville ha skutt dem ved beste anledning. Noen blir kjærester, noen blir venner og en dag må soldatene dra.

Min mening om boken:

Jeg synes del 1 var ganske treg og tung å få inn under huden. Det var mange karakterer å bli kjent med, og ingen dybde, slik føltes det, mer som skisser av et krigsutbrudd og hva som bor i mennesker i en slik krise. Jeg hadde riktignok ikke lest hele det lange forordet før jeg startet, noe jeg gjorde etter jeg var ferdig med del 1. Det bør man virkelig gjøre før man leser Storm i juni. Forordet ga meg et mye større perspektiv på hele romanprosjektet, og forfatterens liv før og frem til sin død. Det forteller om manuskriptenes vei frem til forlegger og utgivelse i 2004.  Hennes to små døtre hadde tatt vare på en koffert med manuskripter og notater under sin tid i flukt frem til freden i 1945. Først mange år senere greide de å lese dem.

Det å tenke på del 1 som tablåer som legger grunnlaget for resten av romanverket, gir stor mening.

Angående del 2, så synes jeg det viktigste og kanskje mest interessante er forholdet mellom tyskerne og de franske. Nemirovsky skildrer det nok slik det var, slik hun så det.  Uten fordommer, uten den viten som ble oss andre til del etter verdenskrigens slutt. Det er også noen gripende scener i denne delen, hvor følelser utvikler seg mellom Lucile og Bruno. Også om hvor langt man er villig til å gå for å ta fienden, eller for å hjelpe en venn.

I Norge kjenner vi alle til begrepet Tyskertøs. Og om skammen disse kvinnene og barna deres har måttet bære på i etterkrigstiden. I september sist høst, under  bokfestivalen i Oslo overvar  jeg et bokbad mellom flere norske forfattere som hadde skrevet om krigen i 2012, blant annet var det en kvinne som snakket nettopp om dette; vennskapet mellom de tyske og de norske rundt på gårdene. Noe man ikke har kunnet snakke om i Norge, fordi det har vært tabu. Nå husker jeg ikke i farten hva forfatter og bok het, men det kan jeg sikkert finne ut senere. Jeg tror hun selv var et såkalt barn av en tyskertøs.

Med tanke på at Irene Nemirovsky selv ble offer for den brutale etniske renskingen som millioner av andre jøder, er dette en veldig sterk bok å lese. Usensurert på en måte, uten krigens etterklokskap og tabuer. Samtitid er det beundringsverdig å greie å skrive slik mens alt dette pågår. Men all grusomheten vi fikk vite om i ettertid, visst hun jo ikke om da.

Da jeg var ferdig med del 2, Dolce, var jeg såpass inne i historien at jeg bare ønsket å lese videre. Jeg antar at de andre delene også ville berøre de andre personene vi så vidt ble kjent med i del 1. Dette antyder også hennes notater. Hun skriver også veldig bra, med en nådeløs penn, men også poetisk. Enkelte skildringer av natur, landskap, folk, situasjoner er virkelig nydelige. Som andre situasjoner og personer skildres  direkte, rått og brutalt.

Storm i juni var en helt spesiell krigsbok, å lese,-  et vitnesbyrd fra en ikke-overlevde,-  som anbefales på det sterkeste.

Storm i juni er februarboken i Lines lesesirkel. Vil du lese flere omtaler av boken, så kan du gå inn og kikke HER

Dette er også en 1001- bok, som denne lesesirkelen dreier seg.

Tidligere innlegg hvor jeg har nevnt denne boka finner du i et smakebitinnlegg og et lørdagsinnlegg.
Samt et  til HER

Om Irene N på Wikipedia



Writer Irene Nemirovsky.

Irene Nemirovsky levde fra 1903-1942.


Irene Nemirovsky: Storm i juni, 505 s

Arneberg 2008








Jøje meg for en artig bok av finske Paasilinna: Prosten og hans forunderlige tjener

0
0
Dette var en bok jeg virkelig koste meg med. Arto Paasilinnas Prosten og hans forunderlige tjener kjøpte jeg på salg i fjor en gang, men den har stått i hylla mi frem til jeg fant den i lydbok på biblioteket sist torsdag. På lydbok lest av Kyrre  Haugen  Bakke gikk den rykende fort unna.


Prosten og hans forunderlige tjener - Arto Paasilinna Kyrre Haugen Bakke Ellen Holm Stenersen

Jeg humrer fortsatt inne i meg når jeg tenker på boka.

Prost Oscar Huuskonen får en helt spesiell gave i sin 50-årsdag; en liten morløs bjørnunge. Binna ble drept i en høyspentmast sammen med Selskapskokka i bygda. Prosten vet ikke helt hva hans kal gjøre med den lille bjørneungen, men forsøker å pleie den så godt han kan, til sin kones stadig større irritasjon. Bedre blir det ikke da det kommer en ung kvinnelig bjørneforsker til bygda som overvintrer sammen med Prosten og ungen , som har fått navnet Dæggern, i dens første vinterhi. 

Biskopen synes Prosten har hatt mye rart for seg, og må ta en samtale med ham nå da han også drar med seg bjørnungen på gudstjenester. Prosten blir etter et par advarsler, ikke pga bjørnen, men fordi han skriver blasfemiske, ifølge biskopen, ordet-fritt-innlegg i avisene, samt at han  skriver prekener på sin helt egen måte, pålagt permisjon fra prosteembetet. 

Etter hvert legger Prosten og Dæggern ut på en spesiell reise som fører dem til Russland og Middelhavet og flere kvinnehistorier. Kona har forlatt ham, men det er da mange andre kvinner i verden.

Jeg synes dette var en meget fornøyelig bok, men en frisk humor og ditto språk. Den var meget visuell som lydbok. Jeg kunne se bildene som en film meget tydelig for meg, og humret og lo mang en gang. Jeg innbiller meg også at finnene er som dette; ville, tørste og lett tyr til bannskapet ;) Men nå er vi flasket opp med finsk fjernsynsteater, så hva vet jeg egentlig?
Jeg ble også litt glad i Dæggern og den villfarne Prosten. Skjønner godt at kvinnene svermet om disse to.;)

Arto Paasilinna har skrevet en frodig og morsom roman, og når biblioteket åpner igjen skal jeg dit å låne flere lydbøker. 

Fra før har jeg lest Tordengudens sønn.

 POPULÆR FINNE:  Arto Paasilinna er Finlands mest populære forfatter. Boka «Harens år» kommer ut på Aschehoug i disse dager. Den ender i en forrykende bjørnejakt - etter en serie fantastiske hendelser. Selv mener Paasilinna at bjørnen har «fornuft og visdom».
Bilde fra Dagbladets artikkel og intervju med forfatteren


Arto Paasilinna: Prosten og hans forunderlige tjener

Cappelen Damm/ Lydbokforlaget 2010




Boken på vent (22): Gode naboer av Ryan David Jahn

0
0
Nå er det tirsdag igjen og det lakker og lir mot vår og påske. Jeg har tenkt å lese krim og spenning i hele mars, med unntak av mulige  pauser med Anna Karenina innimellom. Jeg er redd for at en mengde krim på rappen kan slite for mye på nattesøvn og drømmeliv. Jeg har flere krimbøker i ventebunken, og prioriterer årets bøker først. Den første i ventebunken jeg vil trekke frem er Gode Naboer av amerikanske Ryan David Jahn. Dette er hans debutroman.



Romanen er en psykologisk thriller med handling fra 60-tallets USA.

Dette står i forlagets omtale:


New York, 1964. Katrina Marino er på vei hjem fra nattskiftet. Utenfor boligblokken venter en mann i skyggene. Flere naboer hører det brutale overfallet, men ingen kommer henne til unnsetning, ingen ringer etter hjelp.
Gode naboer er Katrinas historie, men det er også historien om skjebner som så vidt streifer hverandre i storbynatten: En unggutt innkalt til militærtjeneste, en mann som sitter alene i sin egen stue med en pistol i hånden, en kvinne som tror hun har drept et barn i en ulykke og mannen som vil beskytte henne, en naiv utpresser, en søvnløs ambulansesjåfør, en korrupt politimann…

Gode naboer er en sjokkerende og elegant psykologisk thriller. Den er mesterlig utført, og leseren blir forført fra første side.

"En mørk pageturner og en spenningsroman, men debutromanen fungerer også veldig godt som et portrett av USA tidlig på sekstitallet ... Alt fortalt med et presist språk, driv og spenning. En annerledes litterær thriller!"KK
"En hardkokt spenningshistorie med fine menneskelige portretter."Sindre Hovdenakk, VG 

Gjett om jeg gleder meg til å lese denne.:)
Denne boka som jeg ble veldig nyskjerrig på, fikk jeg som anmeldereksemplar fra forlaget etter eget ønske.

Vil du lese om flere bøker på vent, kan du gå inn til Beathesbokhylle og ta en titt der. Ønsker deg en fin tirsdag.:)






Mitt tematips (5 ): Verdens herligste romanfigur

0
0
Gjett hvem?
Fredric Drum så klart. Hva har han som ikke jeg har, spør du sikkert? Vel..Han er høy og mørk. (Hva vet vel jeg om det? Hm..) Han er en gourmet, han er en fabelaktig vinkjenner, vinelsker, oppkjøper, han sjarmerer damene i senk selv om han er såååå sjenert. Han overlever det meste, har masse humor, roter seg bort i alt mulig farlig og spennende. Han er kanskje en eventyrer, men han er ærlig og trofast. Han eier Oslos beste gourmetrestaurant Kasserollen.  Reiser tar mye av hans tid, men han har tid til et godt måltid med en dame likevel. Han er gourmetverdenens James Bond og ufrivillig leken som en katt. Han elsker mysterier og leser koder.

"Cassandras finger" av Gert Nygårdshaug

Forfatter av denne herlige figur heter Gert Nygårdshaug og han har skrevet hele 10 artige bøker om Fredric Drum og etterforsker Skarphedin Olsen. Jeg har lest seks av dem. I tillegg har Nygårdshaug og Torgrim Eggen skrevet en kokebok hvor matretter fra reisene og bøkene er beskrevet. Der får romanfigurer som Fredric Drum sin naturlige plass.

Vår ære og vår mat - Gert Nygårdshaug Torgrim Eggen Paal Audestad Gert Nygårdshaug Torgrim Eggen

Vår ære og vår mat

Innlegg om bøkene om Fredric Drum er her:

Honningkrukken

Jegerdukken og Dødens Codex

Det niende prinsipp

Cassandras finger

Kiste nummer fem


Ja, nå ble jeg fristet til nytt et eventyr med Fredric Drum, så det spørs om jeg skal lure gjennom en date i krimbunken i mars.:)

Vil du lese om flere herlige typer i bokverden, så ta en titt inn til Bokbloggeier som har spalten Mitt tematips hver onsdag. Ha en fin dag, natt, kveld, whatever you want.:)

mitt tematips

Leseplaner for mars: Krim og spenning, påskekrim

0
0
Straks er denne korte måned, håpets måned , - siden det bli stadig lysere og vi kan fornemme lukten av vår, over. Mars står for døren med påska i enden med appelsiner, gode gysende krimbøker og sol, masse sol.

Bøkene kan leses inne i ruskete dager, enda kalde kvelder, eller i en snøfonn , på balkongen i solveggen eller på en utekafe. Ååhh....det gleder jeg meg til.

Jeg har funnet frem krimbøkene som jeg skal lese fra i mars, samt at jeg har en til som kommer i posten og et par andre jeg glemte å ta bilde av:


De to første i bunken skal leses først. Det er nesten så jeg ikke greier å vente. Resten leses etter innfallsmetoden.

Gillian Flynn: Flink pike (hennes tredje)

Jørgen Brekke: Menneskets natur (trondhjemmerenes tredje om Odd Singsaker)

Alexander Søderberg: Den andalusiske vennen (ny forfatter for meg, noe alle under her er)

Gard Sveen: Den siste pilgrimen (debutant)

Ryan David Jahn: Gode naboer (hans debutbok fra USA, psykologisk thriller)

Ferdinand von Schirach: Collinisaken (krim/thriller/historisk roman- har lest bare positivt om denne)

Elia Barcelo: Lange skygger (spansk, Barcelona)

Fritz de Bourgh: En kald død (norsk debutant)

Anti Tuomainen: Helbrederen (finsk, denne gleder jeg meg vilt til)

Arne Garvang: En tilfeldig forbrytelse (anbefalt av forlaget)

Lousie Penny: Kald som døden (England)

Penny Hancock: Du tilhører meg (engelsk psykologisk thriller)

Aslak Nore: En norsk spion (har vært med meg en stund, den bokmøte på Ark Bruns i Trondheim i høst....)

....

Venter på:

Kolden og Kroken: Døden kjem med buss ( fra Lom )

Jeg har også to små bøker av Maria Lang liggende , hvis jeg vil ha noe snill ren klassisk krim, og så har jeg Anna Karenina av Leo Tolstoj som jeg tenker å lese når jeg trenger pauser fra krim. Det kan jo fort bli overdose på slikt.

Ha en fin lesemåned.:)


Oppsummering Februar 2013

0
0
Siste dag i februar er her. I morgen ventes annet vær. For første gang det blåste fælt, vinteren den smeltes bært.;)
Da er det tid for oppsummering. Planer brytes, nye lages, bøker kjøpes og bøker hentes. Det er vel slik det skal være, er det ikke?





Bøker jeg leste og hørte i februar:


Svindel og multelikør av Catharina Ingelman-Sunberg, svensk, humor

Drømmehjerte av Cecilia Samartin, amerikansk, lydbok og papir, Bok fra hylla

Berte Skrukkefyllhaugen av Edvard Elsrud, lokalhistorie, biografi (omtale kommer)

Fuglehotellet av Tiger Garte , norsk

Hypnotisøren av Keppler (lydbok og papir), krim, svensk, bokihylla

Elskeren av Marguerite Duras, fransk, bokihylla, 1001-bok

Den gamle mannen og havet av Ernest Hemingway (lydbok), 1001-bok

Storm i juni av Irene Nemirovsky , fransk, lesesirkelbok, 1001-bok

Prosten og hans forunderlige tjener av Arto Paasilinna, finsk, humor, bokihylla


SUM: 9 leste bøker

Av de er det:

* 3 stk 1001-bøker
* 4 stk fra bokhylla
* 2 humor
* 1 krim
* 2 svensker
* 1 finne
* 2 fransk
* 2 amerikanere
* 2 nordmenn
* 1 debutant (Keppler)
----

Jeg er veldig fornøyd med å ha lest
 3 stk 1001-bøker
og  4 stk fra bokhylla


Bøker kjøpt:

Må jeg fortelle det? Nei, men det ble da noen på Mammutsalget , hele 8 stk, samt tre i Oslo en helg her.
Som: Storm i juni, Anna Karenina og Britt Karin Larsens trilogi om folket på Finnskogen. Alle i pocket, så de var ikke så dyre da.;)

Jeg har også mottatt flere anmeldereksemplarer fra forlag, men det nevner jeg under hvert innlegg hvor jeg skriver om dem.


Påbegynte bøker:

Anna Karenina av Leo Tolstoj

Den elskelige giftblandersken av Arto Paasalinna (lydbok)

Jeg kan se i mørket av Karin Fossum (lydbok)

Flink pike av Gillian Flynn (starter nu!)

Fifty shades of Grey- Bundet, E.L:James (denne har jeg holdt på med lenge og jeg prioriterer den nok ikke denne måned heller. )

For i mars er det KRIM og SPENNING for alle penga!

Ønsker dere alle en flott lesemåned i mars.:)...

Feirer over 20 000 besøk på bloggen med en påskegiveaway!

0
0
Jeg er strålende fornøyd med å ha rundet 20 000 besøk på bloggen i løpet av det siste døgnet. Jeg begynte å blogge her august 2012. Jeg har blogget i flere år, andre steder, men på blogger var jeg ny i august. Det tar tid å bygge opp en ny blogg og nå ut til lesere.
Dette vil jeg feire med en liten giveaway. Det er en fersk norsk krim fra debutanten Frits de Bourg, med boken En Kald Død.


En kald død

Her er fra forlagets omtale:

Drammen, 1950-tallet. Nicolay Wolff eier og skriver i KrimMagasinet. Som krigsseiler med kun folkeskole i bagasjen er det enklest å ha sin egen arbeidsplass. Det går rundt. Så vidt. Wolff kaller seg journalist, men i praksis er han privatetterforsker. Derfor er det til ham søsteren til den omkomne bokseren kommer for å be om hjelp. Han ser for seg en hyggelig artikkel om boksing, men snart endrer bildet seg fordi flere hevder at den unge bokseren ble tvunget til å ta sitt eget liv.  

Om forfatteren:

Frits de Bourg (f. i Drammen i 1946), har blant annet jobbet som glassarbeider, ekspeditør, selger, postmann, dykker og kinomaskinist. Han har drevet med fallskjermhopping og med dykking der skipsvrak og marinearkeologi har stått sentralt i hans interessefelt. Han har i dag en fast spalte i bladet Dykking.

Jeg synes dette virker som en spennende krim, som jeg også gleder meg til å ta fatt på.:)

Takk til forlaget Vigmostad & Bjørke som har gitt boka til meg slik at jeg kan gi den videre.:)

Kanskje kommer det en liten ekstra overraskelse fra meg  med i pakken også.;)

For å delta i loddtrekningen om giveawayen må du legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under og skrive at du vil delta. 

Denne gang prøver jeg poengsystemet:

1 poeng/lodd for å skrive kommentar
1 poeng/lodd for å bli følger av bloggen
1 poeng/lodd for å like bloggens facebokside = 3 mulige poeng

Vinneren blir trukket mandag 11 mars kl.20.00.

Tusen takk igjen til dere alle fine lesere. :)

Viewing all 1612 articles
Browse latest View live